През последните дни Украйна внезапно подпука руснаците и успя да ги

...
През последните дни Украйна внезапно подпука руснаците и успя да ги
Коментари Харесай

Ако Путин умре, неговият ковчег ще направи световно турне

През последните дни Украйна ненадейно подпука руснаците и съумя да ги прогони от една част от територията си.  

Втората по мощ войска в света, за каквато бе считана съветската, ненадейно се оказа, че е втора по мощ, ма единствено в Украйна.

Гледах всякакви видеозаписи от неудържимия бяг на руснаците. Да ви кажа почтено, много се тормозих като ги видях по какъв начин бързо тичат и особено отворих картата, с цел да видя в каква посока тъкмо са се отправили. Да не финишират в други ден в Пловдив, примерно, че един път приели руснаци у нас, вечно си оставаме с руснаци у нас. Те не се славят като най-деликатните посетители, които схващат от намек по кое време към този момент е време да си потеглят.

Руснаците бяха толкоз заети с това да се ометат допустимо най-бързо от украинската територия, че оставиха дори оръжието си. Гигантски арсенали с боеприпаси, танкове, мини, гранати и противотанкови гранати минаха изненадващо в украински ръце. Оказва се, че към този миг най-големият снабдител на оръжия за Украйна не са Съединени американски щати, а е Русия. Това се споделя ленд-лийз договорка с непредвиден край.

Разибра се, когато някъде някой продава оръжия, не може да няма и българска ръчица намесена. България, като се изключи че продаваше стремително оръжия за „ Полша “, „ Словакия “ и „ Словения “ през миналите месеци, въоръжаваше една част от съветската войска в годините преди нашествието на Украйна. Сделки за продадени бъларски боеприпаси на Русия са подписавни даже след анексията на Крим. Така че може да се каже, че след дълго преиначаване, диспути и разногласия дали да дадем непосредствено оръжие на украинците, обстоятелствата ни изпревариха. Със сигурност част от мунициите, които укранскити бойци в този момент събират от изоставените съветски позиции, са създадени в България.

Интересно дали Българска социалистическа партия ще се възпротиви на това? Те нали не желаят никога България да въоръжава Украйна – в смисъл не и гратис. Няма да се учудя, в случай че тия дни някоя корпулентна фигура се появи в Киев и изиска пари за откритото оръжие.

Също по този начин съм любопитна за мнението на господин Радев по този въпрос. Дали ще се скара внимателно на украинците? Все отново той още февруари сподели, че войната ще свърши бързо и Русия ще победи. Защо тага го излагат в този момент и то тъкмо по време на предизборната акция карат хората да се съмняват във военните качества на господин президента. А и забавно българското разузнаване дали е също толкоз ненадейно от обрата на войната в този момент, колкото и от започването й през февруари? Но освен на господин Радев му е мъчно в тая обстановка.

Доста комплицирана се оказа тя за владетеля в Кремъл Путин. Той направи особено послание, в което съобщи, че неговите войски тичат да се прегрупират в Донецк, тъй като там имали по-важни задания. Явно хората са не запомнили, че не е трябвало да стигат чак до Харков, а са имали други проекти в Донецк и са хвърлили каски и пушки, бързайк и да идат в точния момент. Това не е бягство, несъмнено, а маньовър.

Обяснението на Путин някак не хвана религия нито в света, нито в Русия. За първи път в самата Русия се появиха съществени рецензии към президента и войната му. Даже някои общински съветници написаха писмо, в което помолиха Владимир Владимирович да напусне поста. Доколкото са ми известни съветските нрави, несъмнено въпросните съветници също ще се прегрупират в скоро време в посока Сибир. Освен, в случай че на тяхното мнение не се окажат и солидна част от армията, де. Тогава е допустимо Владимир Владимирович да се поразмисли над подканата им. Според мен рано или късно той ще я одобри, само че към този момент залагам на по-скоро късно.

Путин към момента не е употребявал всички трикове, с цел да разсее популацията и то да продържи да го оставя да си прави безумията на мира. Вярно, построи им най-голямото Виенско колело, с цел да си играят, до момента в който той прави сериозната работа. Обаче, колелото се въртя един ден, па взе, че спря. Или имат проблем с чиповете, или имат проблем с чиповете. А може колелото да се върти с педали и да имат проблем с фрагментите. Знае ли човек.

Путин обаче не се съобщи, а незабавно изтърча и откри съревнование по джудо. Знаете по какъв начин е – облича там униформата, крещи всякакви думи на японски, прави странни придвижвания и всички му пляскат. Тия работи в Българи ясме ги гледали 12 години. И в един миг би трябвало да се надграждат, че писват. Например освен да тича като шашав по кимоно напред-назад, а и да открие някоя пребогата спортна зала, в която да го прави. Може и стадион в Сибир за общинските съветници и други опозиционери да построи. Със зелена трева, която те да подстригват с нокторезачки.  И осветяване, което като светне, да гаснат лампите в 200 села в близост.

Когато на народа му омръзнат и тия занимания, е време да направи едно отборче. Нещо като „ Подмосковските тигри “. Да ги качва на самолета си с държавна пара и да ги вози по мачове из необятната съветска простор. Бас държа, че няма да има тим, който да не смее да падне. Това ще оправи настроението на Путин, ще му вдигне самочувствието и евентуално ще го успокои малко, та ще спре да атакува други страни. Но може да стане и противоположното – да иде на мач сякаш в Молдова, а да не си тръгне от там.

Въобще, с състезател като Путин, светът в никакъв случай не е сигурен. Човекът има потребност от непрестанно самопризнание и поклонение. А светът не му ги дава. Ето в този момент, дори не са го поканили на погребението на Елизабет II. Не го желаят там, където тече огромният ваучър очевидно.

Аз знам един сигурен метод, с който целия свят ще приказва единствено и само за него и дори също ще се реди на 16-часови опашки, с цел да го зърне. Просто да вземе да пукне. Сигурна съм, че турнето на неговия ковчег ще победи турнето на ковчега на Нейно величество Елизабет II и не той ще би трябвало да чака покана за нещо, а при него ще тичат за последно довиждане. Даже в неговия случай тленните му остатъци ще бъдат канени освен в провинцията, а и по света. Ще плачат край тях горко в София и Будапеща, ще подсмърчат скрито в Берлин и ще хвърлят фойерверки в Полша и балтийските страни. Едно международно турне на ковчега на Владимир Владимирович ще влезе в историята като най-успешното турне евър и даже Веселин Маринов, „ Ролинг Стоунс “ и „ Панорама “ ще завиждат за рекордния му брой фенове.  
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР